15
Home.
Activiteiten.
Foto Galerij.
VVUB.
Uitbuiten.
Contact.
Activiteiten
Foto-galerij
Het bestuur
Uitbuiten
VVUB HEADLINES

©  copyright 2007     Email :  vriendenvanuitbuiten@gmail.com

Het VVUB Zadenbal werd 15 april  georganiseerd door Willy Atsma, Tjeerd de Wit en Anja Verdegaal.
Er waren ongeveer 25 leden en andere genodigden die per fiets arriveerden met plantjes, stekkies en zaden om te ruilen of weg te geven. Onder het genot van een zelf meegebracht drank en lekkers vertelde Tjeerd iets over zijn werkomgeving. We waren namelijk te gast op het terrein van de dagbesteding IBG Cronesteijn onderdeel van Gemiva Swetterhage. Op deze plek krijgen circa 36 bewoners, die intensief begeleid moeten worden, van Swetterhage een zinvolle invulling van hun dag. Werken in de tuin, de fietsenwerkplaats, de timmerwerkplaats of vanuit Cronesteijn met een busje naar o.a. sportverenigingen om papier te prikken, functioneel werk dus. Deze bewoners worden deels opgehaald met de bus of fietsen onder begeleiding naar hun werkplek.
Anja gaf in 2 groepen een rondleiding op Hoeve Cronesteijn die zeker de moeite waard was!
Op het voorste deel bij de boerderij  werken 5 dagen in de week ongeveer 30 mensen met een verstandelijke beperking, zij hebben iets minder begeleiding nodig dan de werknemers bij Tjeerd op het achterste gedeelte van het terrein.
Er staat een kas met enorm veel zaaigoed o.a. voor groente, bloemen, kruiden, zomerbloeiers en vaste tuinplanten.
Dit wordt straks als het warm genoeg is buiten uitgeplant op verschillende delen van de tuin zodat er een groente-bloemen en kruidentuin ontstaat wat in de zomer dan weer verkocht kan worden.
Het fruitaanbod bestaat uit aardbeien, frambozen, bramen, druiven, pruimen, appels en peren.
Houtbewerking  en hout zagen/ kloven wordt er ook gedaan.
Daarnaast is er een winkeltje met cadeau artikelen en de bofkippen voor het dagelijkse verse eitje zijn ook aanwezig.
Deze zondag rondleiding was natuurlijk speciaal voor het zadenbal maar als je nu toch ook nieuwsgierig geworden bent  of je wilt iets kopen kom dan van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 12.00 of tussen 14.00 en 16.00 uur naar Hoeve Cronesteijn en geniet van al het moois dat daar groeit en bloeit.
Het VVUB bestuur dankt Willy, Tjeerd en Anja voor deze top tuin zorg middag!